top of page
какво е градски куриер

Градски куриер или доставка на пратки и стоки в рамките на едно населено място е система и процес, чрез който стоките се събират, разпределят и транспортират в градска среда. Градските куриери и техните експресни градски доставки са от съществено значение за подпомагане на нуждите на местния бизнес и потребителите.


Градските куриери са естествено продължение и един от основните двигатели на градския товарен транспорт. Възникването на все повече дружества предлагащи услугата градски куриер е базирано на урбанизацията на населението. Според последното преброяване НСИ излезе с данните, че в градовете живеят 4 782 064 души или 73.3% от населението на България. Тъй като общия брой на населението се концентрира в градските районни, нараства и значимостта на градските куриери и транспортирането и доставката на потребителски стоки, необходими за поддържането на градските райони. Градските куриери са специализирани в доставка на документация, стоки, цветя и т.н.  Градския куриер може да достави всичко от което имате нужда в рамките на минути.


Градските куриери и тяхната услуга за градска доставка, улеснява редица бизнеси. Много от фирмите използващи собствен транспорт, за изпълнението на градските си доставки, прибягват към замяната им с градски куриер, поради по-малкото разходи и бързината която градския куриер може да им предостави. Градските куриери влагат много средства в изграждането и управлението на веригите на доставка, за да могат да предложат на клиентите си доставка точно навреме, която от стоя страна минимизира разходите им. Също така на местно ниво расте електронната търговия и потребители искат пакетите им да се доставят максимално бързо. За решаването на този проблем помагат бързите градски куриери. 


Както става ясно от изложеното до момента услугите, които градските куриер предлагат, засилват стойността си за населението. С помощта на градски куриер Вие може да изпратите изключително бърза пратка в пределите на града. Ние можем да ви предложим градски куриер в рамките на деня, градски куриер за 3 часа и градски куриер за 90 минути.

bottom of page