top of page
Куриер

Услугата доставка в същия ден не е от най-разпространенитe в България. Голяма част от фирмите не ѝ обръщат голямо внимание, но тя може да промени изцяло бизнеса Ви и да доведе много нови клиенти. 

Най-общо казано доставка от днес за днес или (same day delivery) е услуга, която е предназначена за бизнеса или обикновени потребители, които желаят пратката им да пристигне още днес при получателя. Това предимно са спешни документи, които трябва да се обработят още днес или пратки, които са забравени или пък непременно трябва да пристигнат при получателя в рамките на работния ден и др. 

   ​Потребителите(получателите) са много по-удовлетворени, защото получават желаната от тях стока още днес. 
Голям процент от покупките са импулсивни и ако Вие не отговорите  подобаващо на този импулс може да се получи така, че потребителят да не желае предлагана от Вас стока след определено време. Ето тук се намесват фирмите, предлагащи доставка в рамките на деня. Потребителят посещава сайта Ви и желае да закупи дадена стока, ето тук Вие трябва да му дадете опции за доставка и той сам да прецени кога желае да получи предлагана от Вас стока (Директна доставка за 90 минути, Доставка за 3 часа, Доставка за днес или път доставка за утре) Когато дадете шанс на потребителя да прецени, колко бързо иска да получи пратката си, той е удовлетворен, защото му предлагате голям набор от решения.

  Може да изпращате продукти със специфични изисквания. С услугата доставка за същия ден, Вие може да изпращате специфични продукти, които изискват специално внимание, като храни или хранителни продукти, цветя, чупливи или крехки артикули. Чрез бърза доставка, Вие може да сте сигурни, че получателят ще получи стоката във вида, в който сте я предали на куриера. Спецификата на бързия градски куриер, е че пратките се доставят директно от изпращача до получателя от куриера, взел пратката без прехвърляне на пратката на други лица. По този начин Вие може да сте спокойни, че пратката ще бъде точно каквато я очаква клиента. 

  Бързината .Този вид пратки се отличават с бързата си реакция от страна на куриера. Той знае, че щом сте си избрали бърз градски куриер, значи върху пратката Ви трябва да се обърне специално внимание и тя да пристигне при получателя по възможно най-бързия начин, понякога дори по-бързо и от позволеното. 

    Пратките се доставят от врата до врата. При куриерската услуга "бързи градски доставки", всички пратки се взимат от изпращача и се доставят директно до получателя, без размотаване, без предаване на пратката от куриер на куриер или допълнително сортиране. По този начин Вие може да сте спокойни, че пратката Ви е максимална защитена и разбира се ще имате личен контакт с човека, който отговаря за Вашата пратка. Не се налага да отидете до офис или куриерска станция, за да предадете пратката и да губите от ценното си време. Куриерът ще дойде и ще вземе пратката от локацията, на която сте го повикали.

Какви са недостатъците на доставката за същия ден:

  Като недостатък може да се отбележи, по-високата цена за самата услуга, в сравнение с доставките в рамките на утрешния ден, но процентът оскъпяване не е толкова голям.  Стандартно най-бавната доставка в рамките на деня средно е с около 20% по-висока от доставката за утрешния ден

bottom of page