top of page
Delegate куриер | Експресен куриер за днес на територията на София

Всеки човек, когато изпраща или очаква да получи пратка, иска пратката му да пристигне бързо. Поради тази причина, все повече хора използват услугите на куриерски фирми. Обслужването при тях е много по-качествено, отколкото при пощите, пратките пристигат доста по-бързо, риска от загуба на пратката не съществува, предаването и приемането на пратката е много по-удобно, а освен това обслужването е на доста по-високо ниво.

Куриерските фирми предлагат различни видове услуги по пренасяне на пакети от адрес до адрес. Като казвам различни, имам предвид, че отделните услуги са с различни условия, а като цяло услугите са идентични. В зависимост от типа услуга, която ще използвате, ще се променят цената и срокът за доставка. Ако изпращате нещо, което не е спешно, вероятно ще изберете обикновена услуга, чиято цена е най-ниска, но пък самото пристигане на пратката при получателя ще стане след по-дълъг период от време (няколко дни или седмица). Ако обаче изпращате нещо спешно, което трябва да пристигне при получателя още днес, изберете услугата експрес куриер. Таксата за тази услуга е по-висока, но пък изпратеният от Вас пакет ще е в ръцете на получателя още днес.

Всеки иска пратките му да пристигат бързо, независимо дали изпраща или получава, но като че ли получателите са по-нетърпеливи. По принцип всичко зависи от случая, но сега ще разгледаме един пример, в който получателят със сигурност ще бъде нетърпелив. Да речем, че сте си поръчали нов телефон или лаптоп, от онлайн магазина на някоя фирма. Въпросната фирма (всички фирми, които има онлайн магазини) има сключен договор с някоя куриерска фирма, по която изпраща поръчките до своите клиенти. Да, но понеже в случая изпращачът няма за какво да бърза, ще изпрати новата Ви придобивка чрез обикновената услуга на куриера. Така, пратката ще е при Вас след няколко дни, до седмица, а Вие сте така нетърпеливи да получите новата си придобивка, нали? Някои онлайн магазини, пък може би и всички, имат опция, още когато поръчвате стоката си да изберете експресна доставка в рамките на деня, която обаче ще бъде за Ваша сметка. То в повечето случаи доставката се поема от купувача, но има магазини, които, в рамките на определени километри от реалния магазин, предлагат безплатна доставка, т.е. изпращача поема разходите по доставката. А има и магазини, които имат собствен транспорт и служител на магазина ще достави стоката до Вас, но ако желаете да я получите по-бързо, отново ще трябва да пла

Услугата експрес куриер е достъпна и на разположение на всички. Дори не е задължително да имате сключен договор с фирмата, за да използвате тази услуга. Както вече казах, цената на услугата експрес куриер е малко по-висока от обикновената услуга на куриера, но въпреки това е достъпна и всеки може да си я позволи. Особено когато се касае за нещо наистина спешно.

Всеки иска бърза доставка, независимо дали е изпращач или получател. За да може получателят Ви да получи веднага изпратеният от Вас пакет, за да може Вие, когато сте в ролята на получател, да получите бързо своята доставка, изберете услугата експрес куриер.

bottom of page