top of page
Куриер

Входиране на документи в НАП

Налага Ви се да внесете документи в Националната агенция за приходите (НАП), има няколко опции да го направите. 
 

Може да входирате документите си лично, във всеки от офисите на НАП, но това е обвързано с редене и чакане на опашки в администрацията, което ще отнеме голяма част от времето Ви, защото все още голяма част от хората подават заявленията или документите си на хартия, директно в администрацията, а не - онлайн. 

 Електронното подавана на документи става чрез предварително издаден квалифициран електронен подпис (КЕП) или персонален идентификационен код (ПИК).  Получаването на персоналния идентификационен код е безплатно от всеки офис на агенцията по приходите, но това означава все пак да отидете до там и да заявите, че желаете да общувате с администрацията по интернет.  

Друг вариант за подаване и входиране на документи и заявления е чрез куриерска фирма. По този начин спестявате от времето и нервите си при редене на опашки. Може да използвате куриерска фирма и ако искате да подадете документите и заявленията си онлайн, но нямате електронен подпис или персонален идентификационен код. Нашите куриери може да отидат до НАП и да подадат заявлението Ви в НАП, че желаете да Ви се издаде ПИК, куриерът също така ще изчака докато стане готов и ще Ви го донесе директно

  При подаването на документи чрез куриер, ние Ви гарантираме 100% сигурност и конфиденциалност на документите, които изпращате. Всички пратки се доставят директно от изпращача на получателя без предаване на други куриери. Ако заявите куриер онлайн, през платформата може да видите името и телефония номер на куриера, който отговаря за Вашата пратка. Ако случайно има някакъв проблем при входирането/ подаването на документите ( непълен комплект от документи, некоректно попълнени, забравен подпис или т.н.), нашият куриер ще Ви се обади, за да Ви информира и при необходимост ще върне документите Ви, за да ги оправите и ще ги достави отново в НАП за входиране и това може да се случи в рамките на няколко часа. След входирането/ внасянето на документите, ще Ви доставим входящия номер.  

bottom of page