top of page
Delegate куриер |  куриерски пратки,  delegates, франчайз, куриер

Фирма за Куриерски Пратки

 Знаете ли какво означава фирма за куриерски пратки? Какви услуги извършват тези фирми? И как да се възползвате от услугите им? Повечето от Вас вероятно знаят, а и са използвали услугите на такава фирма, но може би има и хора, които са чували за тези фирми, знаят каква е дейността им, но незнаят че могат да използват услугите им.

Фирмите за куриерски пратки предлагат услуги, идентични с тези на пощите, а именно – транспортиране на пратка, писмо или пакет, от изпращача до получателя. Възможностите са няколко – може служител на фирмата да дойде при Вас, да вземе пратката и да я достави на получателя – това се нарича „от врата до врата”. Друга възможност е изпращането „от офис до офис” – Вие занасяте пратката в най-близкия до Вас офис на фирмата, а получателят трябва да отиде до друг, посочен от Вас, офис, за да си получи пакета. „От офис до врата” е когато Вие отидете и оставите пакета в офис на куриерската фирма, а той ще бъде транспортиран до вратата на получателя – посочен от Вас адрес. Другият вариант е „от врата до офис” – когато куриерът дойде на посочен от Вас адрес, взема пратката и я доставя до предпочитан офис на фирмата – най-близкият за получателя, а последният трябва да отиде до въпросния офис, за да си получи пакета. Описаните до тук варианти за доставка могат да бъдат извършени чрез обикновена или експресна услуга. При обикновената, пратката ще е при получателя до седмица след изпращането, при втората обаче, пакетът достига до своя получател още същия, или най-късно на следващия ден. Първият вид услуга съответно е и с по-ниска цена, но и цената на експресната доставка не е безбожно висока.

   Ако за първи път Ви се налага да използвате услугите на фирма за куриерски пратки и се чудите коя сред многото да изберете, тук ще Ви дам няколко съвета, които ще Ви помогнат да направите правилен избор. За начало напишете в някоя интернет търсачка „куриерски услуги”, ще Ви излязат много фирми с различни оферти. Моят съвет е да прегледате офертите на няколко фирми, да сравните цените им, по възможност да потърсите мнения от други потребители за въпросната фирма, и чак тогава да прецените коя оферта е най-подходяща за Вас – и като цена, и като качество. Сега отворете сайта на изпраната фирма и кликнете върху опцията „онлайн заявка за куриер” (това разбира се, ако искате да изпращате от врата до врата или от врата до офис), попълнете личните си данни – имена, адрес, телефон, данни за получателя – име, адрес, телефон, и данни за самата пратка – вид на пратката, брой пакети/писма и тяхното тегло. Изпратете заявката си изчакайте куриера да Ви посети в уговорения час. Ако ще изпращате от офис до офис или от офис до врата, проверете кой е най-близкият до Вас офис на фирмата и го посетете.

 Използването на фирма за куриерски пратки е достъпно за всеки – и като начин на използване, и като цена. Няма нищо сложно в това, така че не се притеснявайте да използвате услугите на такива фирми.

bottom of page