top of page
Delegate куриер | Експресни доставки за София

Delegate куриер - експресните доставки

В последно време, все по-често хората използват услугата експресна доставка. Това е вид услуга, предлагана от куриерските фирми. От самото й име си личи какво представлява тя – доставка, която се извършва веднага, експресно. Естествено, всичко зависи от това, какво е разстоянието от подателя до получателя. Ако например изпращате нещо от Видин до Смолян, то няма как доставката да се извърши в рамките на един час например. Просто физически това е невъзможно, тъй като разстоянието е над 460 км, и са нужни поне 6-7 часа, за да бъде изминато. Ето защо, такава доставка ще бъде извършена най-късно на следващия работен ден, което всъщност пак си е експресно, тъй като при обикновените доставки, сроковете са около седмица.

 Експресните доставки се използват тогава, когато спешно се налага пратката да пристигне при получателя. Ако например Вие живеете в единия край на България, а Ваши близки живеят в другия край, и трябва спешно да им изпратите документи или нещо друго, то в такъв случай трябва да се обърнете към куриерска фирма и да изберете услугата експресна доставка. Само по себе си, името на този вид услуга говори за какво точно става въпрос.

 Предимствата на този вид услуги са много, в зависимост от това за каква пратка става въпрос. Нека да вземем един пример – Вие живеете на разстояние над 200-300 км от своите родители. Въпреки че сте в една държава, родителите Ви се нуждаят от лекарства, които обаче не се предлагат в техния край, а там където живеете Вие тези лекарства ги има в аптечната мрежа. Вие ги купувате, и тъй като става въпрос за здравето на най-близките Ви хора, вместо да рискувате да ги изпращате по пощата, където не стига че ще пристигнат по-късно, а съществува вероятност и въобще да не пристигнат, Вие търсите куриерска фирма. Но както вече казах, в случая се касае за здравето на най-близките Ви хора, и поради тази причина избирате услугата експресна доставка. Благодарение на нея, въпросните медикаменти ще бъдат при родителите Ви най-късно на следващия ден. В някои случаи, това може да спаси живот.

 Друг случай, когато експресната доставка доказва своите предимства, е ако например със сестра Ви живеете в различни населени места, а тя утре има рожден ден. Вие сте й купили подарък, но нямате възможност да отидете и да й го поднесете лично. Тогава отново може да се обърнете към куриерска фирма и да се възползвате от услугата експресна доставка. Служител на фирмата ще достави подаръка на сестра Ви в най-подходящото време. Така, хем Вие ще сте доволни, че сте зарадвали сестра си по случай рожденния й ден, хем тя ще остане доволна и приятно изненадана, че не сте забравили празника й.

Експресните доставки имат множество предимства, като всичко зависи от случая. Няма значение дали става дума за важни документи, животоспасяващи лекарства или просто подарък по някакъв повод, избирайки експресна доставка, пратката Ви ще бъде при получателя най-късно на следващия работен ден. И нека не забравяме все пак, че има куриерски фирми, които не само че нямат почивен ден, а и освен това работят денонощно.

bottom of page